Четвърти национален събор на овцевъдите

Четвъртият национален събор на овцевъдите ще се проведе между осми и десети май 2015год. над Петропавловския манастир, община Лясковец. В събитието ще участват 14 държави от Европа и 3 от Азия - Казахстан, Киргизстан и Азербайджан. 

На площ от 120 дка с три сцени и 4500 кв.м. ще бъдат показани най-различни породи овце, кочове, агнета и кози. Отново ще се проведат традиционните изложения на овчарски кучета и коне, които ще бъдат съпроводени от различни атракции.По традиция ще се състоят и състезанията по доене на овце, както и стрижба на овце. Също така посетителите ще могат да се възползват от богата гама сирена, млечни, месни продукти и биологични храни. През тази година за първи път в празника ще вземат участие и т.нар. хлебни къщи, като зрителите ще имат възможността да наблюдават танца на трохите. В програмата е включено и кулинарно шоу с водещ Ути Бъчваров, който ще готви в най-големия тиган в страната традиционни агнешки гозби.

По пример на предходните събори, животновъдите ще проведат заседание, на което ще обсъдят актуалните проблеми в бранша. На срещата ще бъдат поканени и представители на Министерство на земеделието и храните.   За трета поредна година ще се проведе и националният фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце“, както и конкурс за рисунки на тема овцевъдство, музейни експозиции, изложение на селскостопанска техника и оборудване, нестинарско представление. Зрителите ще могат да наблюдават и народни борби, както и спектакъла "Багатур", където ще бъдат демонстрирани бойните умения на старите българи.  

За удобство на присъстващите ще бъде изграден специален паркинг за събитието, а като още един бонус гостите ще могат да се насладят и на безжичен интернет.
Share
зареждане
Зареждам... Моля изчакайте!
Нямате продукти в кошницата!